“Mensen zijn teveel bezig met anderen. Ze zijn niet zichzelf, maar spelen een rol”

De Naakte Danseres. Dat is de naam die onlosmakelijk verbonden is met de 42-jarige LIanne Miali. “Veel mensen denken dan meteen dat het dan gaat over een vrouw die naakt danst, maar dat is helemaal niet zo. Niets is wat het lijkt”, aldus Miali, die van 4 t/m 6 juli host zal zijn op het Hippiefestival in Gorinchem.

Lianne Miali
Lianne Miali

“Alleen de naam heeft al een functie”, zo geeft ze aan. “Het geeft een shockeffect bij mensen.” Toch is het ‘naakte’ niet helemaal gelogen. Miali geeft namelijk groep sessies waar mensen naakt bijeenkomen. “Naakt is puur. Wanneer mensen naakt zijn is iedereen gelijk. Ik merk elke keer weer dat mensen sneller contact maken met elkaar wanneer ze geen kleren aan hebben.”

“Mensen zijn niet zichzelf, maar spelen een rol”

Miali geeft naast deze groep sessies ook individuele sessies. In beide gevallen probeert ze mensen ‘in contact te brengen met zichzelf, zodat ze zich innerlijk en uiterlijk vrijer te durven uiten’. “Mensen zijn tegenwoordig veel te veel bezig met wat anderen van ze vinden. Ze zijn niet zichzelf, maar spelen een rol. Ik probeer door mijn sessies te bereiken dat mensen weer meer hun eigen keuzes gaan maken.”

 “Ik geef mensen de ruimte om hun fantasieën te uiten”

Naast het oplossen van het rollenprobleem, focust Miali zich ook op het gebrek aan fantasie wat er tegenwoordig is. “Veel mensen hebben verborgen fantasieën. Ik geef mensen de ruimte om deze fantasieën te uiten. Ik wil de vastzittende patronen en regels doorbreken. Zo ben ik bijvoorbeeld voor nieuwe soorten relaties. Waarom zou een relatie met drie personen bijvoorbeeld niet kunnen? In Nederland doen we daar veel te moeilijk over.”

“De bron van liefde en vrijheid is het mooiste in het leven”

Wanneer Miali de Culturele Revolutie van de jaren 60 en 70 vergelijkt met de hippies van nu ziet ze niet zoveel verschillen. Het gaat volgens haar nog steeds over ‘de bron van liefde en vrijheid’. “Dat is het mooiste van het leven. Vroeger protesteerde men bijvoorbeeld tegen de Vietnamoorlog.  Iedereen moest vredelievend met elkaar omgaan. Deze intentie heerst onder de hippies van nu nog steeds.”

Volgens Miali heeft de Culturele Revolutie veel goede gevolgen gehad. Al vindt ze dat aan de innerlijke vrijheid nog veel te verbeteren valt. “De externe vrijheden zijn dankzij de Culturele Revolutie nu beschikbaar voor jongeren, maar qua innerlijke vrijheid moet er echt nog iets gebeuren. Mensen zijn veel te veel bezig met het resultaat van iets, terwijl je het meeste leert van het proces. Mensen putten zichzelf daarmee uit. Doe iets waar je hart ligt”, aldus Miali.

Wil jij Lianne Miali in het echt ontmoeten? Van 4 t/m 6 juli is ze host op het Hippiefestival in Gorinchem. Hier kun je meer informatie vinden over dit festival!

Tekst: Niels Lubbers

Beeld: Ton Halfman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s